Wednesday, December 7, 2011

angin malam dengan River Cruise

Masuk jer hotel....terus makan nasi. Rasanya di Melaka nie makanan murah2 la kot ...ke kat sesetengah gerai jer? Kami cari makan kat gerai-derai jerrr....  en.Molly tapau nasi putih 3 bungkus, ayam goreng 2 ketul dan ikan goreng 2 ekor dan kuah asam pedas...hanya rm10... Bagi saya yang dok Kemaman nie..rasanya memang murah laa dibandingkan dengan harga makanan yang mahal di Kemaman.




Petang tue, rehat jer kat hotel dan nak mandi kolam...tengok kolam mandi Hotel Grand Continental nie...errmm indah gambar dari rupa....:( . frust...sume kena paksa tido sbb malam nak jalan lai.

Naik River Cruise nie best waktu malam.. coz bleh nampak lampu2 liplap ...:p

Kimmy memang x layan kat camera...asyik sangat tengok lampu

boleh tengok Eye of Malaysia berkelipan


disepanjang sungai penuh lampu

boys in my heart..

1 Malaysia

* paling saya suka rumah-rumah di sepanjang sungai. Meriah sangat dengan spotlight dan lampu liplap... dah la rumah kayu kampung semuanya.. I love Melaka


duduk dengan mama atau papa, Kimmy tak masih lai dengan hobinya... isap jari...

11 comments:

ieda said...

x sabar juga nak ke melaka dik .. hurmmm banyak tmpt menarik kan :)

eLL said...

teringin nak pergi. aritu ada view of malaysia tu kat KL tak sempat naik

eisyaawie said...

ieda : banyak gak tempat menarik...bawak plok anak2...mmg best laaa

ell : saya pon x naik eye of malaysia tue...gayat !!!

Salina@IbuAqil said...

weeeee bestkan dear.. nek river cruise tu.. lampu2 cantik.. ;D

whitecappuccino said...

murahla makanan banyak tu RM10..biar betul! bestnya jalan2..

eisyaawie said...

salina : lampu liplap
whitecappuccino : mmg murah la kan.... biasanya tempat2 gini makanan mahal....tp kat sini murah plak... tue yang rasa nak pergi lagi...:D

~izan~ said...

kami naik time siang maka nmpk mentol aje la yg tak nyala hehe..

cantik tgk bila mlm. jeles! haha

LYAfrina said...

bestnyer jln2 kat melaka..

eisyaawie said...

izan : lain kali izan g melaka....g waktu malam pulak ye...:D

Lya : cuti-cuti Malaysia....:D

wan nurul hezrina said...

skang mmg melaka cantik..dulu2 sungainie kotor tapi 201 mmg melaka transformed abes..hehe

...sWeeT uMi... said...

ari tu g sini mmg tak sempat nak nek cruise huhuhu...insyallah kalu ada rezeki nak repeat balik ngeeeeeee