Thursday, October 6, 2011

Colmar Tropicale Berjaya Hill

Kami menginap di Colmar Tropicale Berjaya Hills. Lagipun kat situ laa daya tarikan Bukit Tinggi nie... Harga bilik dalam rm200+. with breakfast 2 adult .. kat sini cuaca x der laa sejuk macam Genting Highland...so ada aircond laa dalam bilik....
papa check in dulu sementara mama n anak-anak sibuk bergambar..

Sampai jer kat atas... rasa sangat teruja tengok bangunan cam dalam crita dongeng princess dan Barbie... Bangunan jgn dok kata laa... memang cantik..... kami sekeluarga yang sukakan alam semulajadi nie...memang rasa berbaloi-baloi la datang sini..

tidur ala-ala princess


anak-anak comel saya

siap jer letak beg..terus kami turun bawah...  kami nak tengok persembahan sensation kat stage Colmar... kat sini memang ditukar-tukar persembahannya... sebelum nie, sy gogle ada yang d buat akrobatik dari China....time kami datang persembahan tarian sensation.. tengok laa girls kat bawah tue... seksi-seksi kan penari ..

Ika n Yaya di ajak bergelek..... saya pon bergelek sama..hihihi

 yang nie masa pukul 3.00ptg....seronok Ika nYaya diajak menari...... persembahan ada ikut masa... pukul 3.00ptg, 7.30mlm dan 10.00mlm.. semua persembahan ika n yaya sertai..... joget-joget diaorang kat atas stage tue...


Kimmy nie susaah sangat nak tengok kamera....sibuk nak intai itik kat bawah jambatan..

kat depan kaunter hotel..

nak mengambil pic sampai atas...sampai terduduk-duduk mama

seronok tengok anak-anak gembira..

kami pergi gak tempat angsa ker swan namanya ???...ada 2 pasang...hitam n putih... masa kami sampai ada rombongan budak-budak sekolah... abis diorang sepahkan plastik kat tempat tue.....hampes betoi.... kat dalam air pon penuh plastik...

Ika n Yaya takut nalk bui makan.... diaorang letak jer makanan atas batu tu..

sakit ler jugak tapak tangan ...angsa dok menyudu makanan nie..hihihi
makanan angsa hanya rm1 sepeket... bagi ler makan kat angsa yang kelaparan nie...


serabai dah rambut...muka masam kenapa entah...

atas stage pon Ika n Yaya naik..

Colmar Tropicale

gambar kat sini memang kena ada kan...

 Makanan kat sini mahal-mahal oiii... air gas tin pon dah rm6. cuba ko bayangkan kalu datang berempat cam kami.... so memang kami bawak air n makanan ringan dari rumah lai... roti n tuna pon kami bawak...kot-kot lapar time malam.,..

kalau sesape yang nak berhoneymoon n candle light dinner tue..memang elok sangat laa datang sini... siap ada org nyanyi lai untuk korang nanti......kami bawak anak so..mmg x der  laa nak berdinner2 berdua nie.........huhuhu

my boys....

kami pakat gilir-gilir amik gambar.... x bawak pon stand handycam.. kalau yang berlima tue...sy letak jer camera kat tempat rata n tekan auto....apalagi.. cepat-cepat ler sy pecut...kihkihkih..yang penting mama kena ada gak dalam gambar...hihihi


kami dah sampai kat Colmar Tropicale...




14 comments:

Cik Ina Do Do Cheng said...

seronoknya , cik ina tak pernah lagi sampai sini.next time kot. suka tang gelek tu.meriah.he he he

eisyaawie said...

yup cik ina.... sy pon suka time bergelek.... mmg hebat laaa persembahan tue....
nanti cik ina g jugak ye...

~ yus ~ said...

cantik! tak pernah sampai sini juga...

salam kenal..tq sudi tinggal jejak di blog saya ya..:)

ratusiput said...

ratu pun tak pernah lg smpai sini.cantiklah bangunan dia...sporting anak2 leh gelek sama2... :) salam kenal dr ratu :)

Ya ALya said...

ya pun tak prnh sampai lg ni.....

lieyalatif said...

wah best2...lieya last pergi mase mija tu 8 bulan rasenye...pergh dah lame tu tak pergi....syok plak layan gambar2 ni hah...rase mcmnak gi laaaa.....

paling syok gambar bergelek tu...seb baik en hubby tak join sekali ekeekekek

Hanis Azla said...

bestnya bercuti.. akak pergi colmar tu 2 tahun lepas.. tp tak stay pun.. pergi pagi petang balik.. tp mmg best pun tmpt tu.. suka tgk gambar family awak..

Salina@IbuAqil said...

bestnya!!! kamipun dah g tp x tdo sana.. teringin sgt nak bermalam kat sana.. ;) kita follow sini ye.. ;)

lieynanilaz said...

jelesnyaa...saya pun x pernah sampai lagi...insyaallah mkn satu hari saya akan jejak juga...:)

eisyaawie said...

yus, ratu siput, ya, lieya.... cuba la pergi sekali.... tido kat situ lai best kot... tempat kecil jer tp....suasana nyaman sangat...

eisyaawie said...

sy tido jer kat situ sbb jauh perjalanan nak balik Kemaman semula.... so x larat laa nak balik hari....huhuhu.....

kalu sesapa yang duduk area kl@ selangor tue...mmg boleh laa balik hari...

LYAfrina said...

bestnyer....insyallah..bukit tinggi akan dtawan bln 12 ni...kalo xde apa2 halangan... ermmm.. nk naik sana ada kna byran x???

sbb bru2 ni biras kbo, sblum msuk cm kna byr ticket k apa ntah.. igtkan blh msuk direct cam cameron tu j..

eisyaawie said...

lya...kalau menginap kat Colmar.....free jer...rabbit park pon free...

tp kalau x menginap kat situ....mmg kena bayar laaa sume...

~izan~ said...

seronok plak tgk gmbr,kena pegi jugak satu hari nnt.biasa tmpt dekat mmg tak smpai2 huhu...