Tuesday, October 11, 2011

masak-masak dan makan-makan

Setiap hari memang kena masak.... Kekadang tue...rasa boring gak .....huhuhu.... Lebih-lebih lai saya yang bergelar suri rumah sepenuh masa.. pagi, tengahari, petang, malam masak...kekadang tue rasa boring gak makan masakan sendiri....... tak tahu laa macammana perasaan suri rumah yang lain..???.

tp tukang makan kat rumah nie papa@ika@yaya@kimmy  memang suka laa....kalau saya masuk dapur....hihihi...

dulu seingat saya.. kalau tengok resepi kat  majalah.terus saya beli jer majalah tue...tp...sekarang nie makin mudah.. tulis jer nama masakan kat myresepi @ tulis jer kita nak makan apa2...kluar jer resepinya...rajin @ malas jer nak membuatnya....


saya bakar kek karemel guna periuk vision sebab x der loyang kecik yang tinggi... loyang yang saya guna hari tue besar sangat... tp bila tengok hasilnya...guna loyang yang lama lagi cantik....


kek karemel padle pop

pizza


tart telur

ini laa sebahagian masakan saya sepanjang minggu nie....dalam kebosanan memasak tue... bila tengok gambar masakan orang yang cantik2...memang terliur jugak nak membuatnya...

14 comments:

~izan~ said...

rajinnya,byk menu tu..semua sedap2.

izan bila dah xde idea masak,atau sibuk baking,kedai aje la jwbnya.gpun nk mkn utk baper mulut aje huhu

dakcik said...

wahh! kek rainbow tue nmpk sedap!
pandainyaaa msk..=)

LYAfrina said...

COMELNYER KEK KARAMEL TU.. TERLIUR TGK.. LYA XDE BAKAT NK BUAT SMUA NI..KALO TGK RESEPI BLM TENTU JADI..KALO MSAK LAUK2 TU BLH LAGI

:: Mrs.Eady :: said...

alahaiii...terliur tgk kek itu!slluurrpp...

Rosalia said...

alamak sedapnya :)

Salina@IbuAqil said...

Yang!!! Kek karamel tu menarik le.. Cantek!!! Warna warni!! ;)

merahitujambu said...

serius leleh ni..tlg antr ckit kt kita

ieda said...

huwaaaaaaaaa
kena beli jugak ketuhar nie
huhuh nangis tgk org buat kek dan pizza nie huhu

ratusiput said...

ratu pun jrg masak.kalau rajin masak tu sbb dah ujung2 bulan.ehehe.lgpun suami jauh kan.anak2 apa la sgt yg dorang makan.tp bila dh jd surirumah sepenuhnya ni mmg dh start enjin memasak balik...uishh dh ramai yg menerai kek karemel ni.ratu je lom terai lg ni..

~aSHa~ said...

cantiknye kek rainbow tu....leh share resepi dan cara2 membuatnye...


boleh ye guna periuk vision tu...nak try la

World of Azketom said...

salam singgah, cantik kek karamel tu. ape lagi...share resipi lah. hehehe. mak buyung terliur nih...

fafa punya said...

asal lawa sgt kek tu? >< sabar je lah. sy buat x jd pun warna mcm tu..sy buat pudar then nmpk coklat2 sket (hangit barangkali)

Mama Gee said...

cantiknya kek....

tak sabar nk beli oven dpt bonus ni..nk cooking2 baking gak laaaa

MamaEma said...

salam kenalan dan terima kasih datang ke blog saya..


tak reti masak kek (alasan malas sebenarnya)..hehehe..