Tuesday, September 27, 2011

Jalan-jalan tengok penyu

lamanya x menulis kat sini.... sibuk mengalahkan orang berkerja....walaupon sy sebenarnya suri rumah sepenuh masa....hihihi..... sekarang nie....kimmy dah pandai tau....tengok mama dia bukak laptop...terus mai nak duduk atas riba....kalau dah duduk sekali tue...apalagi....sume benda d tariknya.... 2 ari lepas....dia tarik wayar laptop mama sampai jatuh laptop.....nasib baik x der apa-apa... kalo tak....kena bleber ngan papa laaa mama...uhuhuu

Yang nie... gambar Jumaat  lepas...23/9/11....kami pergi Kuantan.....lama dah berjanji ngan Ika n Yaya..nak ajak tengok penyu....akhirnya tercapai jugak...


setiap bulan pergi Kuantan..kadang-kadang tue sampai 2@3 kali sebulan....tp....x der pon mai sini....kesian anak mama....huhuhu

dulu sy pernah datang sini bawak budak-budak tadika Pertama masa saya kerja sebagai guru tadika.... sekarang sy datang lagi....

kihkihkih... suka ngat...


sedapnya telur penyu.... kat pasar Kemaman ada d jual......
kesian ker penyu...org pakat makan telur dia....huhuhu


mama n kids

pegang kemas keming papa...coz nak tengok apa dalam kolam

Kimmy takut penyu...

Ika dah pandai ikat tali kasut sendiri...kasut Yaya pon dia yg ikatkan


kami sekeluarga dah sampai...!!!!

sebenarnya kami mai Kuantan nie...nak mencari ikan terubuk kat East Coast Mall... bulan lepas kami beli...x puas makan....sedap sangat....cicah plok dengan sambal kicap....perhhh sedap...
tp...nasib kami x baik..huhhuu....... datang kali nie....x der plok ikan terubuk...cari kat Giant pun x der.....meleleh laa air liur...hihihi..

kami sempat gak makan-makan dulu kat Rasamas....ni 1st time kami cuba makanan kat Rasamas.... nampak cam sedap jer...tp memang sedap oiii..... en.Molly amik sume set lunch...ada 5 jenis...nasi n mi....tp mi sup dia x sedap.....Kimmy pun x nak makan....hihihi


sessi mencuba makanan...


Yang lain sume sedap..... sotong, ayam madu, ayam bakar dan kambing dia...... memang sedap laa.... Ika makan nasi abis sepinggan.... en.molly plok 2 pinggan...rasanya nasi dia sikit kot..hahhaa...


Kimmy sekarang nie...kalo duduk dalam kerusi suruh makan....susah kemain.... sibuk nak bangun... banyak kali dah kena cam nie.... memang x nak duduk laa..... sy makan pun sambil pegang tangan dia sebelah.... takut terjun dari kerusi....

errr...suka bangun dr kerusi......gerammmmm...!!!!

keluar dari sini...kena sekat ngan budak-budak AOWA.... kate nak bui beg n suruh masuk peraduan n tulis slogan.... rupa-rupanya nak suruh beli dapur masak rege rm3K ++.....bodoh ape nak beli dapur mahal gitu... kalo aku kaya pun...aku x beli !!

saya pon beli barangan  saya kat Sendayu Tinggi outlet... kat Kemaman ada stokis gak...tp dia x der diskaun walaupon ahli ST. dah tu barangan pun kurang....kat outlet nie sume ada...

megamall pon kami pergi...nak survey barang jer dulu..... tahun depan br beli....x der duit lai...huhuhu

Kimmy n papa ler....boys kan!!!!


makan aiskrim mcD...nyaman....

si mulut comot yang hensem....luv u

balik jer sampai Balok tapau kfc... Yaya n Ika makan dalam keta jer... sampai Kemaman tinggal tulang jer ayam....banyak makan betoi budak nie....tu salah satu sebab saya suka masak....

baibai....tata titi tutu...:D

* sy nampak gemuk laaa....@ sebab baju yg cam org mengandung?

11 comments:

lieyalatif said...

wah...sonoknyer jalan2...same laa mcm mia mija kat umah ni, kalo dok umah jek sure dieorg bising nak pi jalan2 ekekeeke...budak2 skrang pun dah paham bosan dok umah kikiki

ish suri rumah pun busy gak....busy ngan keje2 umah he he he....

eisyaawie said...

betoi.... kerja kat umah x pernah abis...selagi anak-anak x tido...selagi tue kita kije...

ZanaNordin said...

wah.....rajin gark ke kuantan yerk....
mengisi masa lapang ye tak.....

ooo...kat sana ada penyu yerk
tak tahu pun..
kalau ler tahu..
selalu kalau ke kuantan nie..
tempat paling best
sure ke teluk cempedak jer pun...

eisyaawie said...

ada...tp penyu yg d jaga laa..... amik angin sepoi2 d TC mmg best...hihii

ieda said...

uishhh akak duk kuantan punn x pernah sampai sini nieee .. aduhh malu ekekek

hermm lepas nie leh bawak anak2 .. kenal penyu dan telur penyu .. aduhhh lepas nie dikk kalau ke ktn roger2 lah akak leh kite jumpeeeeeeeeeeeee

~aSHa~ said...

asha duk dekat je dgn cherating tu...tak pernah lagi gi situ...tapi aritu ofis (INTAN) buat program international bawak org asing gi situ...tapi asha bukan ajk...jadi tak join la gi situ..kalo tidak merasa la lepaskan penyu ke laut...

mekchu said...

dah besar2 ehh anak.. nnti kalo mekchu gi kuantan bleh tolong bawak tgk penyu tak? hehehe..

eisyaawie said...

sini tengok penyu dalam kolam jer....anak2 penyu pom x bleh d pegang...

dakcik said...

aahla..sy yg duk KTN pun xpenah sampei sini..

salam perkenalan..=)
i dh follow u..;)

~izan~ said...

surirumah keje 24jam huhu. dari celik mata sampai la nak tdo kan.

izan pun sama,bila ada kek lg haru rasa.

best jugak tgk penyu tu,kami pun xpernah g tgk hehe.

kemaman kat area mana? izan dulu sebulan duduk kat hotel chukai utama,ikut asben keje projek darat kat KSB =)

eisyaawie said...

dok kat kg geliga izan... area satar , kepok n otak2 tue...