Tuesday, September 27, 2011

kek karamel

ini pertama kali sy buat kek karamel.... alhamdullillah....menjadi....... rasanya jangan dok tanya laaa..... memang sedap....dengan karamelnya...yummmy dummy....

poyo jerkan...orang lain siap amik tempahan lai...sy plak br buat... nak buat camaner....sy mak budak baru belajar...hihihi

saya siap buat kek pukul 11.00pg.... pukul 3.00 petang dah tinggal sejuring@sekeping jer lai.... bertapa sedapnya....

gebu gebaskan...

 yang sekeping tue tinggal untuk papa ye...hihihi....lain kali mama buat lai sayang....mama dah tau tekniknya...

marble masih terkurang

resepi ni saya amik kat FB kak zu... step-stepnya boleh tengok di blog kak Azlita.... memang berbaloi laa membuatnya...tp....ader tp tue....nak buat.... kena banyakkan bersabar.....hihihi

sabar menunggu kek meregang dr acuan....rasa cam nak tonggeng jer acuan nie....tp SABAR..

* kena guna api bawah sahaja....sy x sabar,... g guna atas bawah...so terbakar ler skit atasnya...
cepat-cepat g putar bawah semula ..hihihi


resepi: Kek Karamel
dari: Azlita

korang klik jer link tue yer....



jemput makan sume...

12 comments:

ZanaNordin said...

nampak menarik dan sedap..
boleh try nie...
tak pernah lagi jumpa kek karemel nie...

eisyaawie said...

cuba laa try...brg pon mudah jer....rasanya pulak....gebu jer d mulut...

Hanis Azla said...

wah.. dah berhasil dah.. nampak sedap sgt.. kagum akak tgk kek awak tu.. nyum2..

ieda said...

sedapnyaaaaaaaaa dik
buatlah satu utk akak
kalau dekat sure akak tempah nie
akak memang suke kek caremel nie :)

lieyalatif said...

wah...menariks ni.....rajin tul baking membaking nie...lieya gak dahlame seru baking ni tak mari...oven pun tersadai dlm stor tu huhuhu....

mekchu said...

cane kat atas tu nmpk moist erk? dan kaler pink kuning tu sgt sesuai untuk org2 ayu macam mekchu makan.. hehehe...

ctmarqonah said...

Yummyyyy!!!!! Wane pink gituuuuu....
Hehehehe...

-Sara- said...

nmpk menarik kek tu..kaler pink lagi! :D

eisyaawie said...

mekchu...kat atas tue karemel dik...

eisyaawie said...

warna merah sebenarnya....dah bercampur ngan telur....jd pink laa plok....pink pom mmg comei kan...:D

~izan~ said...

cantiknya...mesti sedap kemain ni..izan pun tak pernah buat kek ni...kena try ni!

eisyaawie said...

try izan...awak buat mesti lai menarik...